open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Uhvaćeni u Gacku: Državljani BiH pokušali prokrijumčariti 11 migranata
Tužilac Tužilaštva BiH je tokom dežure dobio informaciju od Policijske uprave Gacko da su na području ovog grada, u blizini državne granice sa Crnom Gorom, prilikom redovne kontrole otkrili dva državljana Bosne i Hercegovine u pokušaju krijumčarenja 11 migranata afro-azijskog porijekla.
18.08.2021. u 16:16
get url
text
Gacko
Gacko

Kako su naveli iz Tužilaštva BiH, pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima, kao i njihovim izjavama, dolaze sa područja Pakistana, te će biti predati u dalju nadležnost Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

- Dežurni tužilac Tužilaštva BiH dao je instrukcije policijskim službenicima da provedu sve potrebne istražne radnje na prikupljanju relevantnih podataka o počinjenom krivičnom djelu, a protiv osumnjičenih državljana BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Dodali su da, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, gotovo svakodnevno realizuju aktivnosti koje se odnose na procesuiranje krivičnih djela krijumčarenja migranata u gradovima i područjima širom Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.