open-navfaktor-logo
search
Vrhovni sud RS-a
Ukinuta presuda 24-godišnjaku osuđenom za zlostavljanje četiri djevojčice
Vrhovni sud RS-a ukinuo je prvostepenu presudu Draganu B. (24) iz Laktaša na ukupno 19 godina zatvora zbog više krivičnih djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina u sticaju sa krivičnim djelom zadovoljenje polnih strasti pred djetetom.
22.03.2021. u 12:58
get url
text

- Uvažavanjem žalbe branioca ukinuta je presuda Okružnog suda Banja Luka i predmet je vraćen tom sudu na ponovno odlučivanje - navedeno je.

Optužnica, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, teretila ga je da je seksualno zlostavljao četiri sestre rođene 2005., 2007., 2008. i 2013. godine, kao i da je imao polne odnose sa njihovom majkom dok su djevojčice bile prisutne u prostoriji.

Suđenje u ovom predmetu, zbog zaštite žrtava, bilo je zatvoreno za javnost.

Na ranijem ročištu u Vrhovnom sudu RS-a, žalbu je iznijela samo odbrana, dok je tužilaštvo podržalo presudu Okružnog suda u Banjoj Luci iz jula prošle godine.

U optužnici se kako saznajemo, između ostalog, navodi da je optuženi u periodu od marta 2019. godine do februara 2020. godine u kući gdje su djevojčice živjele sa majkom, u jednom selu kod Laktaša, kao i u svojoj porodičnoj kući, u više navrata "počinio obljubu i drugu polnu radnju izjednačenu sa obljubom" nad sestrama.

Dodaje se i da je bio u emotivnoj vezi sa njihovom majkom M. J. (39) i "navodno joj pomagao u poljoprivrednim radovima, te svakodnevno boravio u njihovoj kući u vrijeme dok je bio odsutan otac maloljetne djece".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.