open-navfaktor-logo
search
Predsjednik KO
Umihanić: SDA ima stabilnu većinu u Skupštini TK i bez Zumre Begić
Predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Tuzlanskog kantona Šekib Umihanić za Faktor je komentirao prelazak zastupnice ove stranke u Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine (SD BiH) te rekao da je koalicija SDA i Demokratske fronte (DF) u TK još uvijek stabilna.
06.03.2024. u 19:46
get url
text
Šekib Umihanić
Šekib Umihanić

VEZANI TEKST - Zastupnica u Skupštini TK: Zumra Begić napustila SDA i prešla u SDBiH

- To je lična odluka Zumre Begić. U ovom momentu je bitno da mi imamo stabilnu Vladu TK i dovoljan broj zastupnika koji je podržavaju. Izlazak zastupnice Begić iz Kluba zastupnika SDA ne znači destasbilizaciju Vlade - rekao je Umihanić.

Podsjećamo, zastupnica Begić danas je saopćila da je pristupila SD-u, pa ja većina u TK ostala na 19 zastupnika, 15 iz SDA i četiri iz DF-a, što je jedan više od minimalne većine.

- Sve je to dio pokušaja da se destabilizira vlast u TK, što se radi praktično od početka mandata. Imali smo i do sad nekih najava, ali nikada im nije uspjelo, jer se pokazalo da je ova većina stabilna. Posljednji pokazatelj je glasanje za budžet TK, gdje su pored zastupnika SDA i DF-a, "za" glasali i zastupnici Socijldemokarata i nezavisnim zatupnikom Jakub Suljkanović - zaključio je Umihanić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.