open-navfaktor-logo
search
Bizarna nesreća
Umro vlasnik mljekare nakon što je na njega palo 25.000 kolutova sira
Vlasnik mljekare u blizini Bergama na sjeveru Italije preminuo je u nedjelju, 6. augusta, kada su se urušile police skladišta na kojima je bilo naslagano oko 25.000 kolutova sira.
08.08.2023. u 11:10
get url
text

Spasioci su cijelu noć pokušavali spasiti čovjeka na farmi Chiapparini, u Romano di Lombardia (Bergamo) među smotuljcima sira Grana Padano teškim oko 40 kilograma.

Nakon dvanaestosatne operacije uspjeli su doći do njega ali bilo je kasno, potvrdio je glasnogovornik vatrogasne jedinice iz Bergama.

Biznismen je u nedjelju navečer oko 19 sati bio u skladištu svoje mljekare u gradiću nedaleko od Milana kada se srušila jedna od metalnih polica na kojoj su dozrijevali veliki kolutovi sira, što je izazvalo domino efekat.

U kratkom vremenu, dobro opremljene police, koje su dosezale do visokog plafona dvorane, padale su jedna za drugom i zakopavale čovjeka.

Vatrogasci su tijelo uspjeli izvući tek u ponedjeljak ujutro oko 9 sati. Uzrok urušavanja prve police još je nejasan - ali se pretpostavlja da je riječ o zamoru materijala ili tehničkoj grešci.

Tačan uzrok smrti sada se istražuje kako bi se utvrdilo je li vlasnika sirane ubio jedan ili više kolutova sira, rekao je glasnogovornik vatrogasne službe.

Prema podacima firme, dnevno se proizvede oko 50 kolutova sira Grana Padano, što je ukupno preko 15.000 kolutića sira godišnje, piše Kurier.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.