open-navfaktor-logo
search
Uspjeh
Unis Ginex Goražde zapošljava 133 nova radnika
Kompanija Unis Ginex d.d. Goražde svoju uspješnu priču nastavlja zapošljavanjem 133 nova radnika, saopćilo je danas Ministarstva energije, rudarstva i industrije Federacije BiH.
20.02.2024. u 16:08
get url
text

Kako su saopćili, razvoj namjenske industrije u Federaciji Bosne i Hercegovine stručnim vođenjem poslovnih politika kompanija, angažmanom Vlade FBiH i Ministarstva energije, rudarstva i industrije Federacije BiH svakodnevno raste i može se s pravom reći da kompanije namjenske industrije vode uspješne poslovne priče.

Dodaju da uspješne poslovne priče donose nova radna mjesta, novi životni standard i priliku za dodatni razvoj lokalnih zajednica.

- Novi uposlenici, zajedno sa već postojećom radnom snagom su garant još boljeg i većeg uspjeha kompanije Unis Ginex Goražde, kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu. Podrška namjenskoj industriji, njena ekspanzija, te otvaranje više radnih mjesta su prioriteti Vlade FBiH i ovog Ministarstva. Uspjeh Ginexa i naših drugih kompanija namjenske industrije ne treba stati, već hrabro se razvijati - kazao je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, saopćilo je Ministarstvo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.