open-navfaktor-logo
search
Vlada FBiH
Urgencija prema Vijeću ministara BiH zbog rješavanja vlasništva nad Naftnim terminalima FBiH u Pločama
Vlada FBiH je prihvatila informaciju o postupanju uprava društava Operator - Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo i Naftni terminali Federacije d.o.o. Ploče po zaključku sa sjednice održane 25.6.2020. godine.
25.03.2021. u 12:24
get url
text
Naftni terminali Ploče
Naftni terminali Ploče

Vlada je danas zadužila premijera FBiH da potpiše tekst urgencije prema Vijeća ministara BiH kojom će ažurirati realizaciju inicijative od 25.6.2020. godine za pristupanje zaključenju međunarodnog ugovora između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, upućenu s ciljem rješavanja svih pitanja i nedoumica u vezi sa stjecanjem vlasništva nad nekretninama Naftni terminali Federacije d.o.o. Ploče ili stjecanja trajnog prava korištenja, a na osnovu prava koja je Energoinvest - Energopetrol d.d. Sarajevo imao prije 1991. godine.

Uprave društava Operatora - Terminali Federacije i Naftnih terminala Federacije zadužene su da, u saradnji sa austrijskim CMS Reich-Rohrwing Hainz Rechtsanwalte, za sada ne poduzimaju pravne radnje po pitanju drugih pravnih opcija.

Vlada je zadužila uprave dva društva da je o svim eventualno poduzetim pravnim radnjama, dopunama, pojašnjenjima ili sugestijama firme CMS Reich-Rohrwing Hainz Rechtsanwalte GmbH, ili bilo kojeg drugog mjerodavnog organa za ovu problematiku, blagovremeno obavijeste putem Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.