open-navfaktor-logo
search
Aviosaobraćaj
Uskoro uspostavljanje aviolinija iz Sarajeva za Podgoricu i Tiranu
Kao rezultat zajedničkih aktivnosti Međunarodnog aerodroma sa partnerima iz turističkog sektora i crnogorskog avioprijevoznika Air Montenegro uspješno su okončani pregovori vezano za uspostavljanje direktnih aviolinija između Sarajeva i Tirane, te Podgorice i Sarajeva, saopćio je Aerodrom Sarajevo.
17.05.2023. u 20:37
get url
text

- Letovi na ove dvije destinacije obavljat će se u sklopu ljetnog reda letenja od 19. juna do 18. septembra. Charter letovi za Tiranu obavljat će se svakog ponedjeljka sa polijetanjem iz Sarajeva u 09:40 sati po lokalnom vremenu, a redovni letovi za Podgoricu planirani su također ponedjeljkom u 12:40 sati po lokalnom vremenu - naveli su iz Aerodroma i dodali:

- Uspostava novih linija upravo je rezulatat našeg proaktivnog pristupa, kao i činjenice da Aerodrom Sarajevo ima ključnu ulogu kada je u pitanju značajniji razvoj turizma i unapređenje zračne povezanosti BiH u smislu povezivanju i umrežavanja glavnog grada Bosne i Hercegovine sa ostatkom svijeta. Dakle, ovo je rezultat našeg kontinuiranog rada na povezivanju Sarajeva sa što većim brojem destinacija, tako da naši korisnoci u narednom periodu mogu očekivati dolazak novih aviokompanija i otvaranje novih atraktivnih destinacija o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.