open-navfaktor-logo
search
Jačanje saradnje
Veliki interes saudijskih privrednika za ulaganje u BiH
Ambasador BiH u Saudijskoj Arabiji Muhamed Jusić sastao se danas u prostorijama Ambasade Bosne i Hercegovine u Rijadu, s predstavnicima Poslovnog vijeća Kraljevina Saudijska Arabija - Bosna i Hercegovina. 
13.12.2020. u 15:04
get url
text

Na sastanku se razgovaralo o planovima Vijeća nakon okončanja pandemije COVID-19. Dogovorene su i konkretne aktivnosti i redovne konsultacije.

Kao prioritet buduće saradnje istaknut je rad na jačanju ekonomske saradnje, investicija i plasmana bh proizvoda na saudijskom tržištu, te liberalizaciji viznog režima. Ambasador je goste upoznao sa stanjem zakonskih rješenja koja se tiču ekonomske i privredne saradnje KSA i BiH, te nacrtima ugovora koji su u pripremi za potpisivanje.

Gosti su ambasadora Jusića upoznali i s povećanim interesovanjem saudijskih privrednika za investiranje u BiH, ali i otvaranje zajedničkih kompanija u Saudijskoj Arabiji i prijenosa bh. "know-how" u nekim privrednim granama.

Poslovno vijeće Kraljevina Saudijska Arabija - Bosna i Hercegovina formirano je 2018. godine i ima za cilj sprovođenje poslovnih aktivnosti u oblastima trgovine, investicija, transfera tehnologije, usluga i drugim sektorima u Kraljevini Saudijskoj Arabiji i Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH. 

Delegaciju privrednika koji poslovno sarađuju sa Bosnom i Hercegovinom predvodio je predstavnik Vijeća saudijskih komora i kopredsjedavajući Poslovnog vijeća Kraljevina Saudijska Arabija - Bosna i Hercegovina, Khalid A. al Othman.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.