open-navfaktor-logo
search
Prostitucija u Banjoj Luci
Vlasnik striptiz kluba pušten na slobodu, četiri Srbijanke će biti protjerane iz BiH
Lari Živković, vlasnik striptiz kluba "Caribic Dance" uhapšen u akciji "Dolar", kao i dvije djevojke iz Banje Luke koje su uhapšene zbog sumnje da su se bavile prostitucijom pušteni su da se brane sa slobode, dok su četiri djevojke iz Srbije predate Službi za poslove sa strancima u BiH.
24.01.2021. u 14:49
get url
text

Četiri uhapšena državljanina iz Slovenije također su predata Službi. Nezavisne pišu kako će djevojkama iz Srbije te dvojici Slovenaca najverovatnije biti izdat nalog o protjerivanju iz BiH.

Živković je osumnjičen za navođenje na prostituciju i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije jer je klub radio poslije 23 sata. Njegov advokat Marko Mikeš kazao je da je puštanje na slobodu njegovog klijenta bilo za očekivati jer nema dokaza protiv njegovog klijenta da je počinio djela za koja ga terete. Nezvanično, tri od šest djevojaka uhapšenih u akciji priznale da su se bavile prostitucijom, dok ostale to negiraju.

Akcija "Dolar" izvedena je  je u petak navečer i u njoj je bilo uhapšeno ukupno 11 osoba,  a akcija je izvedena u cilju otkrivanja prostitucije i neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. Od četiri državljanina Slovenije koja su zetečena i uhapšena u klubu "Caribic Dance" trojica su bila pozitivna na kokain. Oni su privedeni i ispitani u policiji.

Iz PU Banja Luka navode da će Živković biti prijavljen tužilaštvu zbog navođenja na prostituciju i nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije. Četiri djevojke su prekršajno sankcionisane zbog prostitucije. Jedan Slovenac je prekršajno sankcionisan zbog posjedovanja droge, dok je drugi Slovenac napao službenu osobu i bit će sankciosan, istakli su iz policije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.