open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno Faktoru
Vozilo kojim je bez vozačke upravljao Berberović nije njegovo vlasništvo
Armin Berberović (27) iz Sarajeva koji je kasno sinoć na Marijin Dvoru u Sarajevu automobilom udario tri pješakinje na pješačkom prijelazu nije imao položen vozački ispit, zvanično je potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo.
27.05.2023. u 14:13
get url
text

VEZANI TEKST - Osim što je bio pijan, vozač koji je "mercedesom" ubio mladu doktoricu nije imao položen vozački ispit

Faktoru je nezvanično potvrđeno i da "mercedes" kojim je skrivio ovu tragičnu nesreću nije bio njegovo vlasništvo.

Međutim, iz MUP-a Kantona Sarajevo nismo uspjeli dobiti informaciju o člijem vozilu se radi, niti na koji način je Berberović došao u njegov posjed, odnosno da li je vlasnik vozila imao saznanja da njegovim autom upravlja osoba bez položenog vozačkog ispita.

Kako smo ranije objavili, a što je također potvrdila policija, alkotestiranjem je utvrđeno i da je Berberović u krvi imao prisustvo alkohola, mada iz policije nije rečeno o kojoj količini je riječ. 

U nesreći koja se dogodila u 23.30 na raskrsnici ulica Maršala Tita i Dolina, na mjestu je poginula 25-godišnja doktorica, odnedavno zaposlena u DZ Stari Grad. Teške povrede opasne po život zadobila je njena kolegica, također mlada doktorica iz Zenice, koja je zadržana u KCUS-u. Treća pješakinja, 21-godišnjakinja s Ilidže, nakon zbrinjavanja u KCUS-u puštena je na kućno liječenje.

Istragu slučaja provode pripadnici Odjela za saobraćajne istrage Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom Tužilaštva KS.

Nakon kriminalističke obrade u policiji, Berberović, koji se tereti za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, u vezi s ugrožavanjem javnog prometa, bit će predat u nadležnost Tužilaštvu KS.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.