open-navfaktor-logo
search
Niskotarifni prijevoznik
Wizz Air ukida još linija: Među njima i jedna popularna iz Sarajeva
Niskotarifni avioprijevoznik Wizz Air nastavlja smanjivati svoje operacije iz Bosne i Hercegovine u predstojećoj zimskoj sezoni koja počinje 29. oktobra.
16.08.2023. u 10:59
get url
text

Osim planiranog zatvaranja baze u Tuzli od sredine septembra, što će rezultirati ukidanjem 12 letova, te nedavnog dodavanja Hahna na popis ukinutih odredišta iz Tuzle, niskobudžetni prijevoznik će također obustaviti letove između Abu Dhabija i Sarajeva.

Posljednji let na toj liniji, koja je pokrenuta u oktobru 2021., bit će obavljen 28. oktobra. Nakon toga bit će obustavljena prodaja karata, no očekuje se da će avioprijevoznik obnoviti usluge između dva glavna grada 31. marta 2024, iako su promjene i dalje moguće u ovoj ranoj fazi.

Wizz Air će prekinuti i letove iz Banje Luke za Stockholm Skavsta, s posljednjom linijom planiranom za 28. august. Nadalje, letovi iz drugog najvećeg grada Bosne i Hercegovine za Hamburg bit će prekinuti 28. oktobra. Kao rezultat toga, Wizz Air će održavati operacije od Banje Luke do Basela i Dortmunda nadolazeće zime, prenosi Ex-Yu Aviation.

Jedini novi dodatak Wizz Aira u Bosni i Hercegovini u narednim mjesecima je nastavak njegove dvosedmične linije London Luton - Sarajevo 25. septembra. Kao rezultat toga, budžetski prijevoznik će ove zime održavati samo 17 sedmičnih letova izvan zemlje, manje u odnosu na 54 sedmična servisa u istom periodu prošle godine. Wizz Air, koji je već nekoliko godina zadržao poziciju najvećeg bosanskohercegovačkog prijevoznika, ove zime će biti izjednačen s Turkish Airlinesom po broju obavljenih sedmičnih letova i imat će samo tri sedmična polaska više od niskotarifnog rivala Ryanaira.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.