open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Zapaljena dva automobila u Sarajevu, policija traga za počiniocima
Policijskoj upravi Novi Grad Sarajevo jučer su prijavljena dva slučaja paljenja automobila, saopćili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 
26.01.2023. u 11:11
get url
text

Policijska uprava Novi Grad je 25.1.2023. godine u 3:30 sati obavještena o požaru na automobilu marke BMW u ulici Bosanskih kraljeva, općina Novi Grad Sarajevo. Automobil je bilo vlasništvo S. F. iz Sarajeva, a požar je ugasila Profesionalna vatrogasna brigade (PVB) Kantona Sarajevo.

U 4:30 sati istog dana, došlo je do još jednog požara na teretnom motornom vozilu marke "fiat dukato" u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo, koje je u vlasništvu E. F. iz Sarajeva.

U oba požara nije bilo povrijeđenih, ali je došlo do materijalne štete na vozilima.

- Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo je obaviješten, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Sudski vještak je izjavio da su požari izazvani namjerno upotrebom otvorenog plamena. Policijski službenici radili su na rasvjetljavanju krivičnog djela iz člana 323. stav 1. KZ FBiH, i uspjeli su saznati moguće izvršioce, čiji identitet je poznat policiji. Operativna potraga je raspisana za osumnjičenim licima - navodi se u saopćenju MUP-a KS. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.