open-navfaktor-logo
search
Granična policija BiH
Zaplijenjena veća količina tekstilne robe na području Brčkog i Bijeljine
Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije Bosne i Hercegovine u subotu su na području Brčkog i Bijeljine spriječili krijumčarenje veće količine tekstilne robe zaštićenih robnih marki i njenu daljnju distribuciju na tržište BiH.
06.12.2021. u 13:56
get url
text

Kako je saopćeno iz Granične policije BiH, u vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana Bosne i Hercegovine koji su na području Brčkog zatečeni u premještanju robe iz vozila, bh. nacionalnih oznaka, u privatni objekat.

U drugom, odvojenom slučaju, na području Bijeljine, pripadnici GPBiH su prilikom granične kontrole vozila, bh. nacionalnih oznaka, otkrili veću količinu odjevnih predmeta. Vozilom je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine.

- Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi dežurnog sudije Suda BiH, trojica bh. državljana su lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe iz člana 215, a u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje iz člana 214. Krivičnog zakona BiH - navodi se u saopćenju Granične policije BiH.

Dodaje se da je u toku rad na utvrđivanju porijekla, te procjenjivanju tržišne vrijednosti otkrivene robe kao i dostavljanje izvještaja protiv osumnjičenih o počinjenim krivičnim djelima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.