open-navfaktor-logo
search
Prkosno obraćanje
Zelenski obećao pobjedu Ukrajine na prvu godišnjicu ruske invazije
Ukrajinski predsjednik obećao je da će se zalagati za pobjedu 2023. dok on i drugi Ukrajinci u petak obilježavaju mračnu prvu godišnjicu ruske invazije koju je nazvao "najdužim danom u našim životima".
24.02.2023. u 08:42
get url
text

U prkosnom videoobraćanju, predsjednik Volodimir Zelenski podsjetio je na teror koji je prije godinu dana izazvao ruski napad, koji je pokrenuo najveći i najsmrtonosniji rat u Evropi od Drugog svjetskog rata.

- Preživjeli smo prvi dan rata punih razmjera. Nismo znali šta donosi sutra, ali smo jasno shvatili da se za svako sutra treba boriti. I borili smo se - rekao je.

Obećao je da će biti pobjedonosni 2023. dok on i drugi Ukrajinci u petak obilježavaju mračnu prvu godišnjicu ruske invazije koja im je promijenila živote.

Kada je svanula zora na dan komemoracija i prkosa, predsjednik Volodimir Zelenski je na Twitteru napisao da su se Ukrajinci dokazali kao "nepobjedivi" u, kako je rekao, "godini bola, tuge, vjere i jedinstva".

- Znamo da će 2023. biti godina naše pobjede! - napisao je u tvitu.

Ukrajinci su planirali spomen-obilježja, bdjenja sa svijećama i druge načine sjećanja na desetke hiljada mrtvih – brojka koja stalno raste dok borbe bjesne posebno u istočnoj Ukrajini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.