open-navfaktor-logo
search
Indija
Žena se probudila malo prije vlastite kremacije
Indijka za koju se mislilo da je mrtva navodno se probudila u mrtvačkim kolima koja su je vozila na kremaciju.
14.02.2024. u 10:22
get url
text
Ilustracija
Ilustracija

Bujji Aamma (52) iz Berhampura je u požaru koji je izbio u kući 1. februara zadobila opekotine na više od polovine tijela i bila je zbrinuta u bolnici, prenosi New York Post.

Nakon što je puštena iz bolnice, stanje joj se pogoršalo, ali njena porodica nije mogla priuštiti da je odvede u drugu bolnicu, izvijestio je Times of India.

U ponedjeljak, Aamma nije otvorila oči i nije pokazivala znakove disanja.

- Mislili smo da je mrtva i obavijestili druge u tom mjestu da organizuju kombi s mrtvačkim kolima da prenesu tijelo do mjesta za kremaciju - rekao je za novine njen suprug Sibaram Palo (54).

Jedan mještanin, koji je pratio tijelo žene u mrtvačkim kolima, rekla je da su skoro završili sa sastavljanjem pogrebne lomače kada su došli do šokantnog otkrića.

- Upravo tada je Bujji otvorila oči i odgovorila na naše pozive - rekao je Chiranjibi agenciji, dodajući da su lokalni stanovnici platili troškove kremacije.

- U početku smo bili uplašeni jer nikada nismo vidjeli takav incident, iako smo čuli neke priče - rekao je.

Vozač pogrebnih kola Khetrabashi Sahu istim je vozilom vratio ženu kući.

Izvor u kremacionom centru rekao je da lokalni stanovnici ne moraju imati smrtovnicu da bi obavili posljednje obrede za preminulog rođaka, ali da je to potrebno za osobe izvana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.