open-navfaktor-logo
search
Sud BiH
"Žmirili" na prekogranični šverc: Granični policajci Milošević i Kašiković smješteni u pritvor
Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora, donio je rješenje kojim se određuje pritvor Goranu Miloševiću i Svetozaru Kašikoviću, potvrđeno je iz Suda.
14.04.2021. u 10:05
get url
text

Goran Milošević zvani Gogo (1973) iz Bileće i Svetozar Kašiković zvani Sveto (1983) iz Trebinja, pripadnici su Granične policije BiH (GPBiH) i uhapšeni su u petak u sklopu akcije "Lovac", usmjerene na otkrivanje i krivično procesuiranje organizovane kriminalne grupe koja duži vremenski period djeluje na području Bileće i okoline.

Oni su pod istragom Tužilaštva BiH i sumnjiče se da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, a u vezi s krivičnim djelima krijumčarenje, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja te primanje dara i drugih oblika koristi.

Konkretno, osumnjičeni se terete da su, zloupotrebljavajući službeni položaj, prilikom obavljanja radnih zadataka u toku radnog vremena, omogućavali drugim osumnjičenim osobama krijumčarenje akciznih i drugih proizvoda preko državne granice iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Pritvor prema rješenju Suda BiH može trajati najduže mjesec, računajući od dana hapšenja, odnosno do 10. maja ili do nove sudske odluke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.