open-navfaktor-logo
search
Solidarnost
Crna Gora: U džamijama nakon džume-namaza prikupljanje pomoći za stradale u Albaniji
Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori zatražio da se organizuju sergije nakon džuma-namaza
27.11.2019. u 09:10
get url
text

Islamska zajednica u Crnoj Gori će u petak 29. novembra u svim džamijama organizovati prikupljanje novčanih priloga za stradale u zemljotresu u Albaniji.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić poslao je dopis svim medžlisima u kome traži da organizuju sergije za prikupljanje pomoći. On je pozvao vjernike da pomognu narodu Albanije.

-Mešihat Islamske zajednice Crne Gore poziva vjernike da dobrovoljnim prilogom nakon džume-namaza pokažu solidarnost za narodom Albanije u saniranju posljedica zemljotresa - ističe se u Fejzićevom pismu.

Fejzić je kazao i da Islamska zajednica u Crnoj Gori duboko saosjeća sa građanima Albanije koje je pogodila serija razornih zemljotresa. Poručio je i da muslimani Crne Gore, kako je kazao, dijele bol sa bratskim i prijateljskim narodom Albanije.

-Zajedno smo u dovama Svevišnjem za rahmet i milost dušama žrtava, za brz oporavak povrijeđenih i pomoć u sanaciji nastale štete. Neka nas Allah dž.š. sve zajedno sačuva od težih posljedica i sličnih iskušenja - naveo je Fejzić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.