open-navfaktor-logo
search
Povrijeđeno 19 putnika
GP Gradiška ponovo pušten u promet nakon što se jučer Rumun s kamionom zabio u kolonu auta
Od 19 povrijeđenih, četvero je s teškim tjelesnim povredama
24.03.2024. u 08:36
get url
text
Teretnjak naletio na kolonu više automobila
Teretnjak naletio na kolonu više automobila
FOTO: Ivica Galović/Pixell
Ukupno 19 povrijeđenih osoba, od kojih četvero teže, primljeno je jučer poslijepodne u novogradišku bolnicu u Hrvatskoj nakon saobraćajne nesreće kod Novog Varoša, oko pet kilometara prije graničnog prijelaza Stara Gradiška, potvrđeno je iz bolnice Hini.
  - Od tih 19 pacijenata, četvero je s teškim tjelesnim povredama, dvoje od njih je zadržano ovdje na liječenju, a dvoje će se nakon zbrinjavanja uputiti od jednih od zagrebačkih klinika na daljnju obradu i liječenje - rekla je Slavica Konjević, zamjenica direktora OB Nova Gradiška.
Teška nesreća dogodila se oko 16:30 sati, a prema podacima Policijske uprave brodsko-posavske, nesreću je izazvao kamion koji je udario na kolonu od petnaestak vozila.
Policijska uprava brodsko-posavska saopćila je kako je, prema dosad prikupljenim informacijama, 35-godišnji vozač teretnog vozila (državljanin Rumunije), prije navedenoga naleta na vozila u koloni, probio rampu na naplatnoj stanici Okučani, gdje je nastavio kretanje do mjesta saobraćajne nesreće.
Prvo je bez zaustavljanja udario jedan automobil, da bi nakon nekoliko kilometara udario i u kolonu.
Granični prijelazi Stara Gradiška i Gradiška bili su tokom noći zatvoreni za saobraćaj. Noćas, nakon što su rasčistili put i sklonili auta, u 3:15 sati prijelaz je otvoren za saobraćaj i sve se odvija bez ikakvih smetnji, te nema dužih zadržavanja.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.