open-navfaktor-logo
search
Određen mu pritvor
Mladić priznao i otkrio zašto je počinio masovno ubistvo kod Smederava i Mladenovca
Mladić iz Dubone kod Mladenovca u Srbiji Uroš Blažić (21) saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, i tom prilikom priznao da je pucao iz automatske puške i pištolja u Malom Orašju i Duboni u više osoba koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao.
06.05.2023. u 18:02
get url
text

On je istražiteljima kazao da je to uradio "kako bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mjesta", piše nova.rs.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 4. maja 2023. godine u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja ubio osam osoba, a pokušao lišiti života ukupno još 12 lica.

VEZANI TEKST - MUP Srbije objavio fotografiju uhapšenog masovnog ubice iz Mladenovca

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bjekstva sa lica mjesta, najprije neovlašteno koristio tuđe motorno vozilo, a potom u blizini naplatne rampe "Mali Požarevac" prijetio bombom taksisti i putnici u taksi vozilu, koja je bila u drugom stanju, te prinudio vozača taksi vozila da ga odveze do sela na teritoriji općine Кragujevac gdje je u toku prijepodnevnih sati 5. maja i uhapšen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Nakon saslušanja osumnjičenog, Viši sud u Smederevu odredio je Urošu Blažiću pritvor, budući da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od njegovog bjekstva, da će ometati postupak utjecajem na svjedoke čije ispitivanje predstoji u istrazi, ali i zbog toga što bi mogao ponoviti krivično djelo s obzirom na ispoljenu naročitu upornost u izvršenju krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.