open-navfaktor-logo
search
Uhapšeno više od 30 ljudi
Sedam policajaca povrijeđeno tokom protesta u Beogradu
Sedam policajaca povrijeđeno je u nedjelju u pokušaju nasilnog ulaska demonstranata u zgradu Skupštine Beograda, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP).
25.12.2023. u 11:25
get url
text

Kako se navodi u današnjoj objavi, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je povrijeđene policajce u Urgentnom centru u Beogradu.

- Napadi na policajce koji štite zakone Republike Srbije su nedopustivi - rekao je Gašić, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

Dodaje se da je Gašić obišao i policajce na terenu angažovane na očuvanju javnog reda i mira i zaštiti državnih institucija.

Više od 30 demonstranata uhapšeno je tokom protesta opozicione koalicije "Srbija protiv nasilja" 24. decembra u Beogradu.

Grupa maskiranih ljudi tokom protesta je pokušala da uđe u Skupštinu Beograda, polomila stakla na prozorima i ulaznim vratima, dok je policija koja je bila unutar zgrade na njih bacala suzavac i biber sprej, navodi RSE.

Policija je potom izašla na plato ispred Skupštine Beograda i sklonila okupljene iz tog dijela grada u kom su i zgrade Predsjedništva Srbije, Skupštine Srbije i sjedište Republičke izborne komisije.

To je bio sedmi protest opozicije u Beogradu sa zahtjevom da se ponište izbori održani 17. decembra. Lista "Srbija protiv nasilja" tvrdi da je vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) pokrala izbore, između ostalog i fiktivnim prijavljivanjem njihovih glasača iz drugih dijelova Srbije i inostranstva na adrese u Beogradu.

SNS i državni vrh demantuju da su počinili izbornu krađu. SNS je proglasio pobjedu na svim nivoima, uključujući Beograd.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.