open-navfaktor-logo
search
Susret u Beogradu
Vučić i Đoković: Deset minuta predizborne patetike pred TV kamerama
Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, sastao se danas sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Predsjedništvu Srbije.
03.02.2022. u 11:22
get url
text

Vučić je u 10-minutnom razgovoru sa Đokovićem koji se u cjelosti odvijao pred brojnim TV kamerama održao u svom stilu patetični govor, a što je svojevrsna predizborna kampanja, pred predsjedničke izbore koji ga čekaju za mjesec dana. 

- Nikad se nije desilo da svi, kuharice, domari, da samo žele Novaka da vide. Ko god da dolazi od najvećih državnika svijeta, Putina, Angele Merkel... Nikada ovako nešto nismo vidjeli. Sve dame su se posebno dotjeravale i spremale, došao je neko veći i važniji od nas, veliko hvala što si danas ovde. Hvala što ste proslavili našu zemlju - rekao je Vučić.

Onda je Vučić govorio i o Australiji. 

- Postoji jedna stvar koja je neporeciva, za divljenje. Novak i ja smo se čuli prvog jutra ili noći, u zavisnosti od vremenske razlike... Rekao sam "hajde Novače, vraćaj se, šta ćeš tamo, dođi u svoju Srbiju, mi te ovdje čekamo". Onda sam vidio koliko je uporan da i na sportskom planu pokaže koliko je spreman da se bori za sebe i zemlju, da pokaže da je bolji od drugih. Kad je Medvedev rekao da su ubili dječaka u njemu, neki su pokušali da ubiju mnogo srca, mnogo dječaka i djevojčica u ovoj zemlji. Njihovo srce još snažnije kuca i za Vas Novače, i za Srbiju - rekao je Vučić. 

Potom se obratio i Đoković. 

- Hvala na toploj dobrodošlici. Želio sam da se vidim sa vama prije svega kao građanin Srbije, imao sam potrebu da se zahvalim, kao predsjednik ste mi pružili veliku podršku, kao i sve institucije državne. Za vrijeme nemilih događaja, iako sam bio sam u pritvoru, suočen sa mnogo problema i izazova, nisam se osjećao usamljeno. Imao sam podršku, familije, naroda, ljudi iz regiona, svijeta, svi su pokušavali da se javno ili lično nađu, da olakšaju boravak tamo. Boravak je u najmanju ruku bio neočekivan. Vi kao predsjednik i država uopće niste imali obavezu da pružite podršku kakvu ste pružili niti se to podrazumijeva, ali želim da znate da lično osjećam veliku zahvalnost jer ste stali iza mene.

Doveli ste sebe u kompromitujuću poziciju na međunarodnom nivou, zbog toga sam izuzetno zahvalan i kao što rekoh, to se ne podrazumijeva, to se cijeni i poštuje. Kao čovjek, građanin Srbije i sportista ću dugo to pamtiti. Moja veza sa Srbijom jača iz dana u dan, ono što me je zateklo u Australiji čini da će ta veza biti takva dovijeka i zaista iz srca hvala svima - poručio je Đoković. 

Za kraj, rekao je da moli medije za strpljenje jer će se u narednih sedam do 10 dana obratiti svima detaljnije, sa svojom verzijom priče onoga što se desilo u Australiji. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.