Ispitani u MUP-u

Mehmedbašić: Maloljetnici govorili o razlozima ubistva na Saraj Polju

Objavljeno: 26.08.2019. u 17:49 Autor: E.D.-Š.

Tužilac će sutra predložiti pritvor

U prostorijama MUP-a KS i u prisustvu tužioca danas su saslušana dvojica maloljetnika, od kojih je jedan osumnjičen za ubistvo, a drugi za pokušaj ubistva u naselju Saraj Polje u Novom Gradu. Ovo je za Faktor potvrdio sarajevski advokat Omar Mehmedbašić. Maloljetnici će biti zadržani do odluke o pritvoru.

- Pričali su o tome šta se desilo, o razlozima, koji su mogu reći banalni. Ali ne bih više ništa da govorim. Tužilac će sutra predložiti pritvor - rekao nam je kratko Mehmedbašić.

Podsjećamo, sinoće  je oko 19 sati izbila tuča na Teheranskom trgu u naselju Saraj Polje u kojoj je ubijen 21-godišnji R.O. iz Sarajeva. Smrt mladića konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS. U tuči je povrijeđen i maloljetnik kojem je ljekarska pomoć ukazana na KCUS-u, a danas je pušten na kućno liječenje. 

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije