Hatami

 Nadam se da će Sirija uskoro biti "oslobođena"

Objavljeno: 26.08.2018. u 19:42

Ministar obrane Irana Amir Hatami, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Siriji, razgovarao je danas s predsjednikom  Basharom al-Assadom, saopćila je novinska agencija Tasnim.

Iranske snage podržale su Assadovu vladu, a Hatami je tokom sastanka sa Assadom napomenuo da su, ne samo stanovnici regije, nego i ljudi svijeta zaslužni za borbu protiv terorista u Siriji.

Hatami je na sastanku izrazio nadu da će cijela Sirija uskoro biti "oslobođena", te da će se raseljeni Sirijci vratiti kući.

- Odnosi između dvije zemlje jaki su i stabilni - kazao je Assad.

Hatami se također sastao sa sirijskim ministrom obrane Ali Abdullahom Ayoubom s kojim je razgovarao o najnovijoj situaciji s "takfiri grupama", kako iranski dužnosnici nazivaju sunitske muslimanske ekstremističke grupe.

Na konferenciji za medije u Damasku Hatami je naglasio da Iran može pomoći Siriji u širenju vojnog arsenala, te u rekonstrukciji Sirije, prenosi Reuters.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije