open-navfaktor-logo
search
Pritvor za šestero
Akcija "Cer": Bivši policajac rukovodio jednom od narkogrupa, policija sve pratila od februara
Da su rokovodili grupama koje su rasturale drogu na području Distrikta terete se bivši policajac Bahrija Fazlić i Danijel Šabanović, koji će se teretiti i za napad na brčanske policajce koji su došli da ga hapse
27.09.2019. u 15:16
get url
text

Postupajući po prijedlozima Tužilaštva Brčko distrikta Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor za četiri osobe, koje su uhapšene prije tri dana, zbog sumnje da su se na prostoru Distrikta bavile nezakonitom nabavkom i prodajom opojnih droga.

Nakon što su otkriveni i primjenom posebnih istražnih radnji nadzirani od mjeseca februara, veći broj osumnjičenih je u utorak,uhapšen u okviru policijske akcije kodnog naziva "Cer".

Nakon akcije Tužilaštvu je predato 13 uhapšenih, a nakon ispitivanja osumnjičenih tužilac je pritvor zatražio za njih šestero.

Nezvanično saznajemo da su pritvoreni Danijel Šabanović (30), Nihad Hukić (25), Amra Begić (25) i Bahrija Fazlić (52), inače bivši policijski službenik.

Tužilaštvo je tražilo pritvor i za dvije osobe koje su uhapšene na području Orašja, ali se sud u Brčkom proglasio nenadležnim, te će o njihovom pritvoru odlučivati nadležni sud u Orašju.

Nezvanično riječ je o Dini Mehmedoviću (24) i Mirsadu Ismailoviću (24).

Iz Tužilaštva su naveli da su istragom obuhvaćene ukupno 23 osobe, a sumnjiče se da su od sredine prošle godine, na području Brčko distrikta i susjednih općina, putem organiziranih grupa, nezakonito nabavljali marihuanu i spid i prodavali ih većem broju osoba.

Veća količina ovih opojnih droga pronađena je i oduzeta u utorak, tokom pretresa osumnjičenih, objekata i vozila koje koriste, zajedno sa sredstvima za precizno vaganje i pakovanje, novcem od prodaje i automatskim oružjem.

- Po određivanju pritvora organizatorima grupa D. Š. i B. F. i njihovim najbližim posrednicima, Tužilaštvo u saradnji s Policijom Distrikta, u okviru kontinuirane borbe protiv narkokriminala, nastavlja intenzivnu istragu neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u ovom predmetu. Pored toga, istraga protiv D. Š. vodi se i zbog napada na službeno lice u obavljanju poslova sigurnosti izvršenog prilikom njegovog lociranja. Organima krivičnog gonjenja dvoje osumnjičenih nedostupno je usljed bjekstva, te je za njima pokrenuta policijska potraga - kazali su iz brčanskog Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.