Banja Luka

Akcija "Filter": Oduzeto oko 5.000 kutija cigareta bez markice

Objavljeno: 19.11.2019. u 14:32

U toku je kriminalistička obrada nad četiri osobe koje su uhapšene

FOTO: PU Banja Luka

U dosadašnjem toku policijske akcije "Filter" izvršeni su pretresi na šest lokacija u Banjoj Luci, gdje je pronađeno i oduzeto oko 5.000 kutija cigareta bez markice i oko 50 kilograma rezanog duhana.

- Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka danas su u toku operativne akcije kodnog naziva 'Filter' slobode su lišili četiri lica inicijala Č. P., M. G., N. Đ., M. D., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda - saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Osim cigareta i duhana, tokom akcije oduzeti su i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Akcija koja se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH je i dalje u toku, kao i kriminalistička obrada nad osobama lišenim slobode.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije