Policija je u Istočnom Sarajevu uhapsila je jednu osobu iz Kantona Sarajevo inicijala E. S. zbog posjedovanja više od 40 kilograma droge vrijednosti između 150.000 i 220.000 KM, rekao je načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.

Prema nezvaničnim saznanjima uhapšen je Emin Selimić iz Sarajeva.

Pretresom stana i pomoćnih objekata koje je on koristio u Hilandarskoj ulici u Lukavici pronađena je velika količina droge, između ostalog 16 kilograma marihuane, 14 mobilnih telefona i veći broj novčanica.

Uhapšeni će danas biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, rekao je Šehovac na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je policija sinoć oko 22 sata pretresla stan i druge prostorije koje koristi E.S., postupajući prema prethodno prikupljenim operativnim saznanjima i naredbi Osnovnog suda Sokolac, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Šehovac je naglasio da je pronađeno 15,6 kilograma marihuane, 6,5 kilograma spida, 1,4 kilograma polusintetičke droge MDMA (metilendioksimetamfetamina), 20,2 kilograma supstance kofein, pet litara amfetaminskog ulja koje služi za proizvodnju spida i 7.841 tableta ekstazija, kao i  pet digitalnih vaga i pribor za pakovanje droge.

- Ovo je veliki rezultat za Policijsku upravu Istočno Sarajevo i MUP RS-a - naglasio je Šehovac i dodao da se rad na ovom predmetu nastavlja dalje.