Haos

Australija: U požarima izgorjela 21 kuća, u dvije države proglašeno vanredno stanje

Objavljeno: 07.09.2019. u 11:27

U australskim državama Novi Južni Vels (NSW) i Queensland proglašeno je vanredno stanje nakon što je u požarima u ovim regijama izgorjela 21 kuća

FOTO: Screenshot

U australskim državama Novi Južni Vels (NSW) i Queensland proglašeno je vanredno stanje nakon što je u požarima u ovim regijama izgorjela 21 kuća, javlja Anadolu Agency (AA).

Vatrogasne službe dvije države potvrdile su kako su jučer požari izbili na najmanje 100 lokacija, od kojih na 51 još uvijek traju. U požarima je izgorio najmanje 21 stambeni objekat, a evakuisane su na hiljade osoba.

U dvije australske države proglašeno je vanredno stanje, a stanovništvo u regijama gdje se narednih sedam dana ne očekuju padavine je upuzoreno na mogućnost izbijanja novih požara.

Navodi se također kako je na terenu angažovano na stotine vatrogasaca koji pokušavaju vatrenu stihiju staviti pod kontrolu.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije