open-navfaktor-logo
search
Srebrena liga
Austrijanci prejaki za najbolje odbojkaše BiH
Nakon večerešanjeg maksimalnog poraza naša selekcija naredni meč igra 2. juna, također u Kaknju, protiv Mađarske
29.05.2019. u 21:21
get url
text

Odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je i drugi poraz u CEV Evropskoj Srebrenoj ligi nakon što je večeras poražena s maksimalnih 3:0 od favorizovane Austrije.

Da Austrijanci pokažu koliko su kvalitetan tim nije se moralo mnogo čekati. Početno vodstvo od 7:1 u prvom setu bilo je najbolji pokazatelj koliko je kvalitetan tim učesnik narednog Evropskog prvenstva. Prednost stečenu na startu seta austrijska selekcija je bez većih problema održala do kraja seta koji je poslije 23 minuta igre riješila u svoju korist rezultatom 25:12. Korektor Paul Buchegger bio je nezaustavljiv i najzaslužniji što je tim Michaela Warma s lakoćom osvojio prvi set, u kojem je naš tim imao dosta problema sa prijemom servisa.

Za razliku od prvog seta, u drugom je naša selekcija mnogo bolje parirala raspoloženom protivniku, pogotovo na početku seta. Igralo se uglavom poen za poen, no sredinom drugog seta Austrijanci su se "otisnuli" na četiri poena razlike, što je do kraja bilo nedostižno za naše najbolje odbojkaše. Austrija je povela s 2:0 u setovima nakon što su u drugom setu trijumfovali s 25:18.

Treći set počeo je dobro igrom našeg tima, u kojoj su naši igrači izgledali dosta odlučnije. Na startu su imali čak i tri poena prednosti, no ubrzo su Austrijanci ponovo bacili u brzinu više i na kraju sa 25:17 slavili za konačnih 3:0.

Za Austriju je ovo bila druga pobjeda, a za našu selekciju drugi poraz. Narednu utakmicu naša selekcija igra 2. juna, također u Kaknju, protiv Mađarske.

Mala svečanost prethodila je početku susreta u kojem su Općina Kakanj ali i OSBiH prigodnim poklonima odale poštovanje i zaslugu Almiru Aganoviću, sadašnjem asistenciju selektora Edina Bakovića i bivšem kapitenu naše selekcije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.