Austrijska parlamentarka Martha Bissman koja je nedavno, u znak protesta na zabranu nošenja marame u njenoj zemlji, stavila maramu tokom obraćanja u parlamentu, zbog solidarnosti s austrijskim muslimanima našla se na meti ekstremnih desničara, a čak je suočena i s prijetnjama smrću, javlja Anadolu Agency (AA).

Bissman, koja je digla glas protiv nepravde prema muslimanima u njenoj zemlji, uključujući i zabranu nošenja marame u osnovnim školama, u razgovoru s novinarom AA kazala je kako je izložena brojnim uvredama i negativnim stavovima, te kako je po prvi put primila i prijetnje smrću.

Kazala je kako je prije dva dana primila pismo u kojem joj je prijećeno smrću, a u vezi kojeg je pokrenut sudski proces.

-Otkad sam iskazala svoju solidarnost s muslimanima dobila sam veliki broj protivnika- pojasnila je Bissman, no podvukla je kako ju prijetnje smrću neće zastrašiti. Austrijska parlamentarka Martha Bissman je tokom rasprave o zabrani nošenja marame u Austriji, u znak protesta stavila maramu tokom obraćanja u parlamentu, a nakon što je pokrila glavu, kazala je: "Šta se promijenilo? Jesam li sad drukčija, je l' sad nisam slobodna? Mi možemo da učimo od muslimanskih žena."