open-navfaktor-logo
search
Uhapšena trojica
Autima blokirali policijsko vozilo, pa iz njega izvukli muškarca i pretukli ga
Policijski službenici uhapsili su tri osobe, S. S., A. S. i P. P., svi iz Bosanskog Petrova, zbog nasilničkog ponašanja i sprečavanja službenih osoba u vršenju službene radnje.
14.02.2022. u 12:17
get url
text

Kako je saopćeno iz PU Doboj, oni su na putu Doboj – Bosansko Petrovo u mjestu Sočkovac, svojim vozilima zapriječili službeno vozil sa prednje i zadnje strane, te mu onemogućili dalje kretanje.

Nakon toga je S. S. prišao vratima vozača te preko policijskog službenika pokušao da zada udarac osobi inicijala Z. B. koja se nalazila na mjestu suvozača a koja je trebala da bude saslušana u službenim prostorijama Policijske stanice Bosansko Petrovo.

U istom momentu A. S. i P. P. su otvorili vrata suvozača na istom službenom vozilu i iz njega izvukli B. Z.i zadali mu nekoliko udaraca.

Policijski službenik je zatim izašao iz službenog vozila i svojim ih tijelom spriječio da nastave sa udrcima, zatim je izdao glasna naređenja da prestanu, što su i učinili.

B. Z. je službenim vozilom prevezen u prostorije PS Bosansko Petrovo, a zatim je zbog zadobijenih povreda upućen u Dom zdralja odakle je prebačen u bolnicu Sveti apostol Luka u Doboju.

Uhapšeni su uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.