Prema navodima iz optužnice koju je podiglo banjalučko tužilaštvo, kao saizvršioci optuženi su Predrag Bukša (51) i njegovi sinovi Danilo (22) i David Bukša (22) svi iz Banje Luke, te Slaviša Adžić (31) iz Dervente.

U optužnici se navodi da je 1. marta prošle godine u periodu od 19.40 do 20 sati u ulici Miloša Crnjanskog u Banjoj Luci došlo do svađe između Predraga Bukše i njegovog brata Milorada.

Predrag se nalazio u prikolici svog kamiona marke "mercedes", a kada se Milorad popeo u prikolicu, ovaj ga je odgurnuo, usljed čega je oštećeni pao potrbuške na asfaltnu podlogu.

- Dok je oštećeni ležao na tlu, Predrag, David i Danilo Bukša, te Slaviša Adžić su mu prišli, sjeli na njega, te mu pesnicama zadali više udaraca po cijelom tijelu, da bi u jednom trenutku Danilo nogom udario oštećenog u leđa. Iako je oštećeni sve vrijeme zapomagao ispuštajući bolne krikove, svjesni da usljed takvih njihovih zajedničkih radnji može nastupiti smrt, nastavili da ga udaraju, sve dok oštećeni nije izgubio svijest - stoji u optužnici.

Dodaje se da je usljed zadobijenih udaraca i držanja Milorada pritisnutog o asfaltnu podlogu u potrbušnom položaju, došlo do pritiska na grudni koš, što je imalo za posljedicu aspiraciju velike količine želučanog sadržaja, te mehaničkog ugušenja i smrti.

Neposredno nakon ovog tragičnog događaja, komšije Bukši su ispričale za Faktor da su braća Milorad i Predrag bili u sukobu oko imovine nakon smrti oca, a živjeli su u kući u dupleksu u banjalučkom naselju Petrićevac ispred koje je i došlo do sukoba i tragičnog ishoda.