open-navfaktor-logo
search
Nakon svađe
Banjalučanin optužen da je prijatelja pokušao ubiti džepnim nožem
Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Banjalučanina Zlatka Vidovića (40) za krivično djelo pokušaj ubistva sugrađanina Borisa Zorića (35), a koje se dogodilo u oktobru 2019. godine u ovom gradu.
30.04.2021. u 11:31
get url
text

Vidović i Zorić su prije krvavog napada bili prijatelji, a sve se odigralo u centru Banje Luke u stanu Vidovićevih roditelja.

U optužnici se navodi da je 16. oktobra 2019. godine oko ponoći, u stanu u banjalučkoj Ulici Milana Tepića, došlo do verbalnog i fizičkog sukoba između optuženog i žrtve.

Vidović je optužen da je bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, pod djelovanjem zavisnosti od alkohola i opijata, a kritične večeri imao je koncentraciju alkohola između 1,51 i 1,58 gr/kg.

Optužen je da je uzeo džepni nož na preklapanje, sa dužinom sječiva osam centimetara, a potom prislonio Zorića uz vrata, te mu nož prislonio uz tijelo.

- Kada je oštećeni uspio da ga odgurne i pobjegne iz sobe u hodnik, gdje se sapleo i pao, dok je ležao na podu, optuženi mu je prišao i nožem zadao tri ubodne rane u predjelu lijeve strane grudnog koša, lijevog ramena i lijeve podlaktice. Tom prilikom je njegov brat uspio da mu oduzme nož  - navodi se u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.