-BH Gas želi ovim saopćenjem samo da da svoj komentar na samo jednu izjavu gdje Hadžialjević sa današnje press konferencije, citiramo:

"Shodno tome, kako je dalje istaknuto, trošak kupljenog plina za januar 2021. godine zbog neprelaska na Turski tok je bio veći za 1.073.227 američkih dolara.

Kada je riječ o trošku kupljenog plina za februar 2021. godine također zbog neprelaska na Turski tok trošak je bio veći za 937.701 američkih dolara.

Za prošli mjesec (mart) taj trošak je bio veći za 987.800 američkih dolara.

Ukupno, FBiH je u prethodna tri mjeseca platila plin skuplje za 2.998.729 američkih dolara zbog transporta Mađarskom rutom, nego što bi tu istu količinu platila da je već od 1. januara 2021. godine prešla na Turski tok. Za mene je taj podatak zaista poražavajući", navela je Hadžialjević."

VEZANI TEKST - Hadžialjević: Uštedjeli bismo tri miliona dolara da smo prešli na Turski tok od 1. januara

- Do koje mjere ide sljepilo gospođe Hadžialjević pokazuje činjenica da je Aneks sa Gazprom Exportom potpisala upravo gđa Hadžialjević i istim precizirala da za prva tri mjeseca primopredaja gasa će biti upravo na Mađarskoj ruti. Pa ako je to za nju poražavajući podatak onda možete misliti koje je ovo iznenađenje za BH-Gas. Gđa Hadžialjević je potpisala navedeni Aneks, svojevoljno pristala da plati više, i sada izražava čuđenje na ono što je potpisala. BH-Gas to nije potpisao i molimo sve istražne organe da se pozabave sa ovih 3.000.000 USD na koje je Energoinvest pristao.