open-navfaktor-logo
search
Agonija
Bh. turisti "zarobljeni" u Tunisu, let otkazan, u agenciji bez odgovora
U razgovoru za Faktor kažu da nisu spavali cijelu noć i da su jako zabrinuti i uplašeni, te da ne znaju kome da se obrate zbog čega su odlučiti alarmirati medije
18.09.2018. u 13:21
get url
text

Deseci bh. državljana koji su prošle sedmice otputovali u Tunis na ljetovanje, iako je bilo planirano, jučer se nisu vratili u BiH.

Njihov čarter let je otkazan bez obrazloženja, a oni su vraćeni u hotel gdje su, kako su nam kazali, katastrofalni uvjeti.

Iz turističke agencije Elite iz Sarajeva, koja je organizator putovanja, nisu dobili nikakvo objašnjenje niti informacije o tome kada će biti organizovan čarter let. Obratili su se putem e-maila Ministarstvu vanjskih poslova BiH, ali ni od njih još nisu dobili povratnu informaciju kada bi ova agonija mogla biti okončana.

U razgovoru za Faktor kažu da nisu spavali cijelu noć i da su jako zabrinuti i uplašeni, te da ne znaju kome da se obrate zbog čega su odlučiti alarmirati medije.

U agenciji Elite Sarajevo danas se niko nije javljao na naše telefonske pozive. Uputili smo pitanja i Ministarstvu vanjskih poslova BiH te očekujemo da nam odgovore hoće i šta planiraju poduzeti kako bi se bh. građani vratili kućama.

I na Međunarodnom aerodromu Sarajevo rečeno nam je da za večeras, za sada, nemaju najavljen dolazak aviona iz Tunisa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.