Manji incident

Bičakčićev trener izgubio živce, morao intervenisati klupski glasnogovornik

Objavljeno: 22.07.2019. u 10:51

Zmaj zajedno sa svojim timskim kolegama marljivo radi na pripremama u austrijskom Windischgarstenu pod vođstvom novom trenera Alfreda Schreudera

FOTO: FACEBOOK

Hoffenheim našeg reprezentativac Ermin Bičakčića uveliko se priprema za novu bundesligašku sezonu. Zmaj zajedno sa svojim timskim kolegama marljivo radi na pripremama u austrijskom Windischgarstenu pod vođstvom novom trenera Alfreda Schreudera.

Ovaj 46-godišnji stručnjak naprosto je izgubio živce na jednom od treninga TSG-a koji je bio otvoren za javnost, i to nakon što je uočio da dvojica gledalaca kamerama snimaju trening njegove ekipe.

Jedna od njih bio je trener zaposlen u omladinskim selekcijama St. Gallena, dok je drugi bio Wilhelm Bierofka, otac Daniela Bierofke, trenera Munchena 1860.

Zbog njihovog snimanja morao je reagovati i glasnogovornik kluba iz Sinsheima, koji ih je ljubazno zamolio da prestanu sa snimanjem treninga.

Bierofka je navodno snimao materijal za svog sina kako bi izučavao trenažne metode koje primjenjuje novi trener TSG-a, koji je inače u prošloj sezoni radio u Ajaxu. Zanimljivo da je upravo Ajax, koji se također priprema u Austriji, svoje treninge zatvorio za javnost.

Iz Hoffenheima su molbu klupskog glasnogovornika za prekidom snimanja opravdali činjenicom da oni ne znaju u čiji će rukama na kraju završiti snimci sa treninga.

Novu bundesligašku sezonu Hoffenheim će započeti na gostovanju kod Eintrachta iz Frankfurta i to 18. augusta.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije