open-navfaktor-logo
search
Izvori AP-a tvrde
Biden će imenovati Zientsa za novog šefa kabineta
Očekuje se da će američki predsjednik Joe Biden za svog sljedećeg šefa kabineta imenovati Jeffa Zientsa, koji je vodio tim administracije za borbu protiv pandemije COVID-19 na početku Bidenovog mandata, prenosi AP na osnovu informacija od dvije osobe bliske kabinetu predsjednika. 
23.01.2023. u 11:50
get url
text

Bidenov trenutni glavni pomoćnik Ron Klain sprema se napustiti tu poziciju u narednim sedmicama.

Otkako je obavljao dužnost koordinatora odgovora na COVID-19, Zients se vratio u Bijelu kuću na niži položaj kako bi radio na kadrovskim pitanjima do kraja prvog Bidenovog mandata.

Dvojica ljudi koji su upoznati sa ovim pitanjem nisu bili ovlašteni da javno raspravljaju o Bidenovim planovima prije službene objave i govorili su pod uvjetom anonimnosti.

Washington Post je prvi izvijestio o Zientsovom očekivanom imenovanju. Bijela kuća nije odgovorila na zahtjeve za komentar.

Promjena na nivoima višeg osoblja dolazi u trenutku kada Biden ulazi u drugu polovinu svog mandata i zauzima odbrambeni stav protiv republikanske većine u Zastupničkom domu koja želi istragu aktivnosti njegove administracije kao i njegove porodice.

Bijela kuća i dalje je zahvaćena kontroverzama oko otkrića povjerljivih dokumenata u Bidenovom domu u Wilmingtonu, u državi Delaware, kao i u institutu u Washingtonu, a najnoviji pronađeni dokumenti objelodanjeni su u subotu navečer.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.