open-navfaktor-logo
search
Susret Izetbegović - Bo
BiH je potrebna stabilnost, reforme i masovna izgradnja
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je ambasadoricu Narodne Republike Kine Chen Bo
24.10.2018. u 14:36
get url
text
Bakir Izetbegović-Chen Bo

Tokom razgovora konstatovani su dobri bilateralni odnosi dviju zemalja, kao i ostvareni napredak, naročito na ekonomskom planu.

Izražena su očekivanja da će saradnja biti dodatno unaprijeđena u svim segmentima, a posebno kroz realizaciju velikih infrastrukturnih projekata.

Ambasadorica Bo istaknula je da je interes Kine stabilna Bosna i Hercegovina. Informisala je predsjedavajućeg Izetbegovića da će Kina preuzeti predsjedavanje Vijećem sigurnosti u UN-a, te da će na jednoj od narednih sjednica na dnevnom redu biti i izvještaj OHR-a o stanju u našoj zemlji.

Predsjedavajući Izetbegović potcrtao je važnost daljnjeg prisustva OHR-a u našoj zemlji, kao faktora koji doprinosi očuvanju stabilnosti.

Izetbegović je informisao ambasadoricu Bo o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je potrebu da se nakon izbora što prije implementiraju izborni rezultati i formiraju široke programske koalicije koje će činiti kvalitetnu vlast na svim nivoima.

Izetbegović je naglasio da je svima u BiH potrebna stabilnost, ubrzano provođenje reformi i masovna izgradnja infrastrukture, jer će to dovesti do ekonomskog rasta i usporavanja procesa odlaska mladih ljudi iz naše zemlje, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošća Predsjedništva BiH.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.