open-navfaktor-logo
search
Neredi u Americi
Bijelu kuću opkolili demonstranti: Trump evakuisan u specijalni bunker
Agenti Tajne službe odveli su predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa u bunker u vrijeme kada su Bijelu kuću opkolili demonstranti.
01.06.2020. u 09:19
get url
text

Trump je u petak uvečer u bunkeru proveo skoro sat, rekao je izvor za CNN koji je želio da ostane anoniman.

Neimenovani član Republikanske stranke blizak Bijeloj kući rekao je da je Trump brzo sklonjen u podzemni bunker zbog demonstracija ispred Bijele kuće, a to je potvrdio drugi zvaničnik.

Nagla odluka Tajne službe ukazala je na uznemireno raspoloženje u Bijeloj u kojoj su mogli da se čuju uzvici mase u Lafayette parku odmah prekoputa zgrade tokom cijelog vikenda dok su agenti Tajne službe i policija pokušavali da suzbiju mase.

Protesti zbog smrti Floyda izbili su širom Amerike, a u glavnom gradu počeli su od petka, i od tada je osiguranje u Bijeloj kući pojačano Nacionalnom gardom i dodatnim osobljem Tajne službe i policije, pišu Nezavisne.

Jučer je Ministarstvo pravde također rasporedilo pripadnike službe Maršala SAD-a, i agenata iz Uprave za suzbijanje droge (DEA) da pojačaju trupe Nacionalne garde ispred Bijele kuće, rekao je jedan zvaničnik Ministarstva pravde.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.