open-navfaktor-logo
search
Granična policija BiH
Bosanska Gradiška: U crnogorskom kombiju otkriveno 55 kilograma marihuane
Službenici Jedinice granične policije Bosanska Gradiška u noći s petka na subotu, u tri sata iza ponoći, spriječili su krijumčarenje 55 kilograma i 402 grama opojne droge marihuane.
26.07.2020. u 09:24
get url
text

Opojna droga otkrivena je na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne granične kontrole teretnog motornog vozila „Fiat Ducato“, crnogorskih nacionalnih oznaka, na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Prilikom pregleda uz korištenje specijalističke opreme policijski službenici su u stranicama vozila koje su obložene drvenom oblogom, uočili nekoliko paketa oblijepljenih prozirnom folijom.

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama službenici JGP Bosanska Gradiška priveli vozača, državljanina Crne Gore, i pretresli vozilo.

Nakon obavljenog pretresa, vaganjem je utvrđeno da se radi o 50 paketa ukupne težine 55 kilograma i 402 grama marihuane.

Uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu „neovlašten promet opojnim drogama“, državljanin Crne Gore bit će predan Tužilaštvu BiH.

-Opredijeljenost Granične policije BiH je permanentna zaštita državne granice i borba protiv prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija. Ova akcija, ali i prethodne akcije sprečavanja krijumčarenja ljudi, opojnih droga i akciznih roba, nastavak su aktivnosti Granične policije u cilju identificiranja, otkrivanja i procesuiranja krijumčara i presijecanja organiziranih kriminalnih grupa. Uz mjere sprječavanja ilegalnih prelazaka državne granice u graničnom pojasu, policijski službenici Granične policije kontinuirano prikupljaju informacije o osobama koje se bave krijumčarenjem i ovakve aktivnosti će se nastaviti i u narednom periodu - izjavio je Zoran Galić, direktor Granične policije BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.