open-navfaktor-logo
search
Pronađeni u autu
Bosanska Kostajnica: Završena obdukcija, mladića i djevojku ugušio ugljenmonoksid
Nikolina G. (19) i Dejan B. (29) iz Bosanske Kostajnice, koji su u subotu ujutro pronađeni mrtvi u automobilu, ugušili su se ugljenmonoksidom, potvrđeno je nakon obdukcije njihovih tijela u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjoj Luci.
31.01.2021. u 15:25
get url
text

Obdukcijom njihovih tijela nisu ustanovljene povrede ni bilo kakvo nasilje i u pitanju je intoksikacija ugljenmonoksidom.

Zbog ove tragedije u Bosanskoj Kostajnici je proglašen Dan žalosti, a njihovi sugrađani su se emotivnim porukama oprostili od dva mlada života.

Njihova beživotna tijela su pronađena u automobilu parkiranom u jednoj nedovršenoj kući u Bosanskoj Kostajnici.

Prethodno je majka nastradale djevojke prijavila njen nestanak.

Kako prenose mediji majka djevojke se zabrinula nakon što se njena kćerka ujutro nije vratila kući dok je prethodno veče izašla u grad.

VEZANI TEKST - Beživotna tijela pronađena u garaži, sumnja se na trovanje ugljen monoksidom

Policijskoj stanici u Bosanskoj Kostajnici u subotu u 7.40 sati prijavljeno je da su pronađena dva tijela u garaži nedovršenog objekta.

Prilikom uviđaja ništa nije ukazivalo da je smrt posljedica izvršenja nekog krivičnog djela i sumnjalo se na gušenje, što je potvrdila i obdukcija.

Uviđaj su u subotu obavili policijski službenici Policijske uprave Prijedor iz Sektora kriminalističke policije i dežurni tužilac prijedorskog Okružnog javnog tužilaštva.

Portparol PU Prijedor Zvezdana Alendarević navela je da je nakon pronalaska tijela D.B. i N.G. uviđajem na licu mjesta utvrđeno da se radi o zadesnoj smrti koja je najvjerovatnije nastupila kao posljedica gušenja, pišu Nezavisne.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.