Postoji osnovana sumnja da su Suad i Mirsad Bobić, u periodu od 24. februara do 14.marta ove godine u porukama i pozivima upućivali ozbiljne prijetnje vlasniku firme sa područja Gradačca kako bi od njega iznudili iznos od 500.000 KM.

Uz prijetnje da će upotrijebiti silu prema njemu ili članovima njegove porodice, tokom noći 7. marta su u krugu ove firme u Gradačcu aktivirali eksplozivnu napravu i pri tome oštetili jedno teretno i jedno putničko vozilo.

Pripadnici PU Gradačac i Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, u saradnji sa postupajućim tužiocem, su proveli različite istražne radnje u cilju identifikacije osumnjičenih osoba. Po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli i nalogu Tužilaštva 17. marta 2021. godine izvršeni su pretresi prostorija i automobila koje koriste osumnjičeni prilikom čega su pronađeni i privremeno oduzeti mobilni
telefoni i kartice i drugi predmeti koji će biti vještačeni.

Nakon obavljenog pretresa osumnjičeni su uhapšeni te je izvršena kriminalistička obrada. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, saopćilo je Tužilaštvo TK.