open-navfaktor-logo
search
Policija istražuje
Brčko: Bivši šef policije optužio bivšeg ministra da ga je fizički napao u ugostiteljskom objektu
Policija i Tužilaštvo u Brčkom postupaju po navodima prijave da je sinoć došlo do fizičkog sukoba između Đorđa Popovića, bivšeg ministra saobraćaja i veza RS-a, i Gorana Lujića, bivšeg šefa policije Brčko distrikta.
25.03.2022. u 12:36
get url
text

Sukob je izbio u restoranu "Vila Bakarni" u Brčkom.

Popović je, navodno, u vidno alokoholisanom stanju prišao stolu za kojim je sjedio Lujić i torbicom počeo lupati čaše i fizički nasrnuo na njega. Lujiću je ukazana i pomoć u brčanskoj bolnici.

Dževida Hukičević, portparolka policije Brčko distrikta, kazala je da je policiji sinoć oko 18.25 sati, G. L. prijavio da ga je Đ. P. fizički napao, nakon čega se udaljio s mjesta događaja.

- Nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti. O svemu je obaviješteno Tužilaštvo Brčko distrikta pod čijim nadzorom se vrše dalje sistražne radnje i utvrđuju svi detalji - rekla je Hukičević.

Popović je u izjavi za "Nezavisne novine" potvrdio da je sinoć u restoranu u Brčkom došlo do incidenta sa Lujićem, koji je on nazvao "naguravanjem".

- Bilo je tu nekih više verbalnih nota. Ništa spektakularno. Više je u pitanju naguravanje - rekao je Popović.

Na pitanje da li je pobjegao sa mjesta događaja, kako postoje tvrdnje, rekao je da nije, niti je imao odakle bježati.

- Ne znam šta bih vam rekao. Ima tu jedan sukob koji između nas datira još iz 2007. godine, kada je on kukavički odradio da ja budem jedan od onih koje je tada zamjenik visokog predstavnika smijenio. Ima tu animoziteta i netrpeljivosti. A ostalo neka policija odradi. Ja nisam povrijeđen, niti me je policija još saslušala. Ima tu svjedoka - kazao je za Popović.

Lujić s druge strane tvrdi da ga je Popović udario u glavu, te mu isjekao ruku, a kada je uzeo telefon da pozove policiju, "Popović je pobjegao".

- Šta da vam kažem, to je takav profil čovjeka. Bio je pijan, pa me je napao. Mog prijatelja, koji je sjedio sa mnom, je udario bokserom. Bilo je to potpuno bezrazložno. Obratio mi se prijetnjom: "Što te nisam ranije ubio". U pitanju je potpuno neshvatljivo ponašanje. Prijavljen je policiji, sad će policija provesti postupak - rekao je Lujić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.