open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Četiri i po godine zatvora zbog seksualnog iskorištavanja dvije štićenice Doma za djecu bez roditeljskog staranja
Dragan L. (46) iz Banje Luke osuđen je danas u Okružnom sudu u ovom gradu na četiri godine i šest mjeseci zatvora zbog dva krivična djela obljube 14-godišnje djevojčice, kao i zbog spolne zloupotrebe djeteta starijeg od 15 godina.
25.10.2021. u 13:50
get url
text

Žrtve su trenutku počinjenja djela bile štićenice Doma za djecu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjoj Luci.

Prema presudi, Dragan L. je dva puta obljubio maloljetnicu od 14 godina, dok je petnaestogodišnju djevojčicu dirao po intimnim dijelovima, privukao je sebi i pokušao joj skinuti hlače, ali je ona uspjela pobjeći.

U presudi se navodi da je optuženi djevojčice upoznao u jednom kafiću, a zatim odveo svojoj kući gdje je u spavaćoj sobi dva puta obljubio četrnaestogodišnjakinju. Tom prilikom petnaestogodišnjakinju je privukao sebi na krevet i pokušao skinuti, ali je ona pobjegla.

Prema ranijim informacijama iz istrage, slučaj je otkriven nakon što je odgajatelj Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjoj Luci prijavio da se štićenica nije na vrijeme vratila, te je pokrenuta istraga koja je rezultirala hapšenjem osumnjičenog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.