U saopćenju iz palate se navodi da se kraljica "osjeća dobro u dvorcu Balmoral".

- Nakon jutrošnjeg pregleda, kraljičini doktori bili su zabrinuti za zdravlje Njenog Veličanstva i preporučili su joj da ostane pod medicinskim nadzorom - navodi se u saopćenju iz Buckinghamske palate.

U posljednjih nekoliko trenutaka BBC je prenio snimke sa aerodroma u Aberdeenu, u Škotskoj - najbližeg aerodroma dvorcu Balmoral, na kojima se vide ljudi kako izlaze iz aviona i ulaze u automobil.

Nije jasno o kome se radi, ali oni navode da su kraljičina djeca ili u Balmoralu s njom ili su na putu za Aberdeenshire. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, Harry i Meghan, također će otputovati u Škotsku, rekao je portparol para za medije. Par, koji sada živi u SAD-u, posljednjih dana boravio je u Velikoj Britaniji zbog raznih angažmana.

Vojvotkinja od Cambridgea ostala je u dvorcu Windsor dok su princ George, princeza Charlotte i princ Louis krenuli u novu školu, saopćeno je iz palate Kensington.

Troje djece princa Williama i Kate krenulo je u školu Lambrook, u Berkshireu, nakon što se porodica nedavno preselila u Windsor iz svog doma u okolini Londona.

BBC je prekinuo program te iz minute u minutu izvještavaju o zdravstvenom stanju kraljice Elizabete.