open-navfaktor-logo
search
Upisao Mašinski fakultet
Crnogorac Branislav Radulović postao brucoš u 88. godini
Nakon 34 godine penzije Branislav Radulović iz Komana odlučio je da u devetoj deceniji sjedne u studenske klupe te se upisao na Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore. 
22.11.2022. u 19:48
get url
text

- Hoću da dokažem da mi stari u godinama nismo za bacanje. Da imamo potencijal koji može da se iskoristi - kazao je osamdesetosmogodišnji Branislav za Radioteleviziju Crne Gore. 

Da penzionerske dane iskoristi za učenje, Branislava je motivirala unuka koja je nedavno doktorirala pravo u Beogradu. Ipak, porodica kaže kako nije oduševljena što je odlučio da s 88 godina bude brucoš.

-Godine čine svoje, ja sam daleko 15 kilometara od Podgorice, vozim svaki dan u oba pravca i da se nešto dogodi uvijek bi djed bio kriv - navodi on.

Zbog novih tehnologija učenje se, kaže Branislav, danas razlikuje od onog kada je on 50-tih godina prošlog vijeka završio Geodetsku školu. Kolege mu pomažu da savlada gradivo, pa mu za sada ne pada teško što studenske klupe dijeli sa 70 godina mlađima od sebe.

- Tako ja saberem moje i njihove godine i podijelim i ja sam isto mlad kao i oni. Uglavnom niti sam najgori niti najbolji, zlatna sredina, to je to - kaže Branislav.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.