open-navfaktor-logo
search
Akcija u Sarajevu
Čuvao Predsjedništvo: Policajac DKPT-a uhapšen na radnom mjestu zbog šverca drogom
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine uhapsili su kolegu policajca, pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPT).
06.06.2022. u 09:21
get url
text

VEZANI TEKST - Pripadnici DKPT-a slavili neustavni dan RS-a, učestvovali u tuči na Zlatiboru, šta je uradio direktor Vilić?

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva BiH, njega su pripadnici MUP-a KS, u akciji koju su nadzirali i koordinirali tužioci i istražitelji Tužilaštva BiH, uhapsili na radnom mjestu, dok je obavljao redovne aktivnosti osiguranja čuvanog objekta.

- Osumnjičeni pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je za krivično djelo neovlašteni promet opojnih droga iz člana 195. Krivičnog zakona BiH, sa koruptivnim elementima koji su uključivali zloupotrebu službenog položaja i policijske odore.

Osumnjičeni se tereti da je djelovao kao dio organizrane mreže za prijevoz, krijumčarenje i prodaju većih količina narkotika, ukljućujući opojnu drogu spid i druge vrste narkotika - naveli su iz Tužilaštva.

VEZANI TEKST - Pratilac ministra Lučića uhapšen prilikom prodaje 10 kilograma droge spid?

Dodali su da će u zakonskom roku osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Faktor nezvanično saznaje da je uhapšeni pripadnik DKPT-a radio na osiguranje zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Prije mjesec i po pripadnici SIPA-e uhapsili su još jednog pripadnika DKPT-a zbog rasturanja narkotika.

Uhapšen je Miloš Nikolić, pratilac ministra za za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloša Lučiča.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.