open-navfaktor-logo
search
Vlada RS-a
Danas se raspravlja o smjeni DNS-ovog ministra Daneta Maleševića
Nakon nedavne sjednice Predsjedništva DNS-a njihov lider Marko Pavić je izrazio uvjerenje da smjene njihovih kadrova više neće biti, te da mu je to obećao lično predsjednik SNSD-a Milorad Dodik na zajedničkom sastanku
22.10.2018. u 13:32
get url
text

Vlada RS-a održat će danas sa početkom u 14 sati radno-konsultativnu sjednicu, na kojoj će najvjerovatnije biti smijenjen ministar prosvjete i kulture RS-a Dane Malešević. Malešević je kadar DNS-a, još uvijek aktuelnog koalicionog partnera SNSD-a.

Nakon nedavne sjednice Predsjedništva DNS-a njihov lider Marko Pavić je izrazio uvjerenje da smjene njihovih kadrova više neće biti, te da mu je to obećao lično predsjednik SNSD-a Milorad Dodik na zajedničkom sastanku.

Kao što je poznato, Dodik je ranije, djelimično nezadovoljan izbornim rezultatom na pojedinim mjestima, te radom DNS-a na terenu, bio kategoričan da će uslijediti smjene, te da u ovoj stranci postoje "mangupi" koji su radili protiv interesa zajedničkih kandidata koalicije za pojedinačne funkcije na proteklim izborima.

Osim Maleševićeve smjene, na dnevnom redu današnje radno-konsultativne sjednice je još nekoliko tačaka među kojima su i izvještaj o stanju u bankarskom sistemu RS-a za prvih šest mjeseci ove godine, te o poslovanju Agencije za bankarstvo RS-a, stanju na tržištu hartija od vrijednosti i drugo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.