open-navfaktor-logo
search
Fudbaler Kelna
Denis Huseinbašić: Igrati za Njemačku u finalu EP-a bi bio najveći trenutak u mojoj karijeri
Denis Huseinbašić, prvotimac Kelna i igrač koji se dovodi u vezu sa A selekcijom Bosne i Herecgovine, istakao je da mu je želja da sa mladom reprezentacijom Njemačke osvoji Evropsko prvenstvo.
28.03.2023. u 12:21
get url
text

Fudbaler Kelna nije se našao na spisku Faruka Hadžibegića, za mečeve koje su Zmajevi odigrali protiv Islanda i Slovačke, a selektor BiH je objasnio kako mu je Huseinbašić poručio kako želi još razmisliti.

Nakon toga spisku mladog tima Elfa koji se pripremaju za Evropsko prvenstvo, a u prijateljskom duelu protiv Japana (2:2) upisao se u listu strijelaca.

VEZANI TEKST - Denis Huseinbašić ponovo na spisku Njemačke

Inače, Huseinbašić je za mladu reprezentaciju Njemačke debitovao u novembru prošle godine u prijateljskoj utakmici protiv Italije kada je odigrao 75 minuta i postigao pogodak u pobjedi 4:2.

Huseinbašić je u izjavi za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza Njemačke prokomentarisao duel protiv Japana, o nastupu na Evropskom prvenstvu te o susretu sa A reprezentativcima Njemačke.

- Bio je lijep osjećaj igrati kod kuće, tamo je bilo dosta prijatelja i moje porodice. Osećam veliko povjerenje trenera, što mi mnogo znači, jer ne brinem o tome, samo igram svoju igru. Samo sam bio malo tužan što nismo pobijedili - kazao je Huseinbašić.

U-21 Euro je na rasporedu ove godine a održat će se od 21. juna 8. jula, a Huseinbašić je istakao da mu je želja da bude u finalu EP-a.

- Želim da budem u finalu Evropskog prvenstva i dat ću sve za to. Igrati tamo bi bio najveći trenutak u mojoj karijeri. Želim da se ponudim, da budem tu i da pomognem ekipi - kazao je Huseinbašić.

 On je na startu ove sezone iz četvrte njemačke lige došao u Keln, a u svojoj prvoj bundesligaškoj sezoni pokazao je da se radi o vrhunskom talentu.

- Vidio sam priliku u Kelnu i pokazao se na pripremama. Prve utakmice sam igrao u drugom timu, tako da sam bio veoma strpljiv. Nije bilo tako lako kao što svi misle. Čekao sam svoju priliku i došla je. Činjenica da stvari idu tako dobro me raduje, ali ne mogu manje, sada stvarno moram više - poručio je Huseinašić.

Fudbalski savez Njemačke je prije nikoliko dana organizovao druženje i upoznavanje članova A i U21 reprezentacije Njemačke pa je tako Huseinbašić dobio priliku da popriča sa nekim od najvećih njemačkih zvijezda.

- To je bio lijep osjećaj. Kada vidite U-21 tamo postajete ponosni. Kada je Kevin Schade debitovao, svi su bili sretni i počastili ga time - dodao je fudbaler Kelna.

 

 

 
 
 
 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.