open-navfaktor-logo
search
Velika Britanija
Djeca završila u bolnici nakon što su jeli "kanabis slatkiše": Povraćali su i padali u nesvijest
Četvero djece iz Velike Britanije prebačeno je u bolnicu nakon što su pojeli slatkiše za koje su mislili da sadrže kanabis, saopćila je policija.
03.05.2021. u 09:12
get url
text
Epsom

Vjeruje se pak da djeca neće imati dugoročne posljedice.

Djeca su pronađena kako nekontrolirano povraćaju i padaju u nesvijest u subotu popodne na Pound Lane u Epsomu, navela je policija. Hitna pomoć u bolnicu je odvela djevojčicu i dječaka od 12 godina, i još jednog dječaka od 13 godina. Policija je navela da su imali sreće što su prošli bez ozbiljnijih posljedica, piše The Guardian.

- Oni su pretrpjeli "burnu reakciju" jedući žele-slatkiše za koje su vjerovali da sadrže kanabis - saopćila je policija,

Još jednog dvanaestogodišnjaka njegova porodica je odvela u bolnicu jer se vjerovalo da je i on jeo slatkiše.

Jedan od dječaka otpušten je iz bolnice kasno u subotu, a ostalo troje trebalo je izaći u nedjelju.

Još se istražuje otkud slatkiši, a policija nema jasnu predstavu o tome kako izgledaju, iako je sličan izvještaj od petka navečer uključivao "kolutiće želea od jabuka" koji izgledaju poput zelenih žele krugova.

Detektivka Lisa Betchley istakla je da su djeca imala nevjerovatnu sreću što na njih nije ozbiljnije uticalo ono što su pojeli.

- I to je u velikoj mjeri zahvaljujući hitnim akcijama dvoje studenata medicine koji su se zatekli u blizini i pružili im pomoć, kao i služba hitne pomoći jugoistočne obale i bolničko osoblje za brzi odgovor i liječenje. Još uvijek istražujemo odakle su djeca nabavila ove slatkiše i još uvijek smo zainteresirani za bilo kakve informacije koje bi nam mogle pomoći u identificiranju konkretnog izvora slatkiša u ovom slučaju - dodala je detektivka.

Vjeruje se da su slatkiši djeci mogli biti dati na obližnjem rekreacijskom terenu Court. Roditelji u Epsomu pozvani su da hitno razgovaraju sa svojom djecom o opasnostima prehrambenih proizvoda na bazi kanabisa, nazvanih "jestivi", koji su u Velikoj Britaniji nezakoniti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.