open-navfaktor-logo
search
Društvene mreže
Djeveruša se požalila na sulude zahtjeve mlade: Morate smršati, nema duge kose, ne smijete zatrudniti...
Mnogi su čuli priče o Bridezillama, mladenkama koje pretjeruju u zahtjevima i planiranje vjenčanja podižu na nadrealni nivo ludosti. Neke od tih priča "završe" u subredditu Wedding Shaming.
28.06.2021. u 21:39
get url
text

Odatle dolazi jedna takva priča, piše Bored Panda.

Korisnica u/justasianenough podijelila je priču o tome kako je, na svoje veliko iznenađenje, pozvana da bude djeveruša sestri svoje najbolje prijateljice. Buduću mladenku je, kaže, uvijek smatrala zlom. Napisala je da joj je buduća mlada rekla da ju je pozvala na vjenčanje jednostavno zato što će joj "faliti" jedna djeveruša, a ona je lijepa, ali ne dovoljno da je zasjeni.

Poslala je i spisak naredbi koje je dala mladenka.

Između ostalog, od djeveruša je zahtijevano da smršave, kao i da ne smiju zatrudniti jer će inače biti "opozvane". 

Također, nema tetovaža. Sve moraju biti pokrivene. Nokti moraju biti kratki, a mlada je "zadala" i koju boju laka moraju imati. Nema naočala, čak ni dioptrijskih. Umjesto toga moraju imati sočiva ili jednostavno jedan dan biti bez naočala.

Nema tamljenja kože ni nanošenja spreja za tamljenje. Nema duge kose ili mora biti kraća od njene. Svi kupuju svoje haljine, a naredila je i koji grudnjak moraju imati.

- Ako se planirate zaručiti, to morate učini nakon mog vjenčanja. - bio je jedan od uvjeta.

Napisala i koje događaje moraju posjetiti, ako i da moraju kupiti kupaći kostim i ogrtač. Djevojačka veče će biti u Mexicu i svi moraju imati pasoše. Poručila im je da odmah počnu skupljati novac. 

Na kraju je navela da sve ove zahtjeve "progutaju ili odustanu".

Vjenčanje je planirano za maj iduće godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.